Mahkûm Ali Şen, cezasını bitirmesine rağmen tahliye edilmiyor: İnfazı ikinci kez yakıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

24 Kasım 1993 tarihinden bu yana çeşitli cezaevlerinde tutuklu bulunan, 2003’ten beri Edirne F Tipi Kapalı Cezaevinde tutulan Ali Şen’in infazı, 24 Ekim tarihinde dolmuştu.

Tahliye Kurulu, o tarihte Şen’in infazına onay vermedi.

Gerçek Gündem’e konuşan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Hapishane Komisyonu üyesi ve Şen’in avukatı Direnç Yüksel, kurulun Şen’e “Okul okuyacak mısın?”, “X örgüt terör örgütü mü?” gibi sorular sorduğunu aktardı. Şen’e hapishanedeki sorunlarla ilgili şikayetlerini dile getirdiği için tahliye puanı olarak gereken 45 puan yerine 43,25 puan verildiğini belirten Yüksel, bu sebeple müvekkilinin infazının yakıldığını ve cezasının 6 ay uzatıldığını söyledi.

(Ali Şen)

Yüksel, 6 ay dolmasının ardından kurulun Şen’i ikinci defa mülakata aldığını ve bu sefer, “X terör örgütüne üye misin?”, “Gelecek planın var mı?”, “Çıkınca ne yapacaksın?” gibi sorular sorulduğunu belirtti. Kurulun Şen’in tutarlı bir gelecek planının olmadığını tutanağa yazdığı söyleyen Yüksel, “30,5 yıldır içeride yatıyor. Nasıl bir gelecek planı olabilir” dedi.

Kurulun, önceki kararlara ek olarak gözlem kuruluna karşı sitemkâr konuşmak, memnun olmadığını dile getirmek, tahliye olduğu takdirde suç işleme potansiyelinin yüksek olması sebebiyle Şen’in tahliyesini bir kez daha ertelediğini söyleyen Yüksel, duruma tepki gösterdi.

Ali Şen’in infazının ikinci kez yakılmasıyla ilgili, yaşanılan durumu eleştiren Direnç Yüksel, şu açıklamayı yaptı:

“Müvekkilimizin koşullu salıverilmesi gereken tarih 24 Ekim 2023’tü, ancak hukuka aykırı bile diyemeyeceğimiz gerekçelerle tahliyesi en az 6 ay uzatılmıştı. Kanuna göre toplam süre bakımından en fazla 1 yıllık uzatmadan bahsedebildiğimiz için Nisan ayında da tahliyesinin önüne hukuka aykırı engeller konulacağını öngörüyorduk, nitekim öyle oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mahkûm Ali Şen, cezasını bitirmesine rağmen tahliye edilmiyor: İnfazı ikinci kez yakıldı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz