Rehberinden bir kişi ihbar etti: Whatsapp durumundan ‘Soylu’ya hakaret’ çıktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HalkTv’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre; Esnaflık yapan Abdurrahman T.’nin 51 kılavuzundaki bir birey de bu paylaşımı gördü. Kimliği açıklanmayan birey, paylaşımı ihbar etti. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Yürütülen soruşturmada, paylaşımın yapıldığı GSM numarasının Abdurrahman T.’ye ait olduğu tanımlandı. T. ifadesinde “0532 762 XX XX numaralı cep telefonu hattı bana aittir. Hakaret kapsadığı iddia edilen paylaşımlardaki görüntüler benim kişiyi cep telefonumdan bulunan resimlerdir. Bir sohbet civarında iken bu video ve resimler üzerine tartışmakta iken o dostları kızdırmak emeliyle resimlerin üzerine yorum yazdım ancak paylaşmadım” dedi. T.. emelinin yarıyılın bakanına hakaret olmadığının altını çizdi.

Abdurrahman T. hakkında. “Sesli veya yazılı bir görüntü ile hakaret” yargılaması ile dava açıldı. Süleyman Soylu’nun da ‘kabahatten hasar gören’ olarak yer aldığı dosyada karar çıktı. Duruşma, T.’ye. ‘Kamu görevlisine hakaret’ kabahatinden 1 sene mapus cezası verdi. Cezada indirime giden duruşma T.’ye 9 ay mapus cezası verdi.

Duruşmanın bahaneli kararında Soylu’nun bakan olarak görev yaptığı ve onur ve iftiharının rencide edildiği korunuldu. Kararda, anılan paylaşımın da ifade serbestliği çerçevesinde değerlendirilemeyeceği öne sürüldü.

Konuya ait telefonla eriştiğimiz Abdurrahman T., “İhbarcı benim telefon listemde olan biri. Kim olduğunu da tespit ettim. Lüzumlu lafları ona söyledim” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Rehberinden bir kişi ihbar etti: Whatsapp durumundan ‘Soylu’ya hakaret’ çıktı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz