Dolar ve Euro Yükselmeye Devam Edecek! Ünlü Ekonomistten Çarpıcı Açıklamalar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Soydan, Türkiye’de enflasyonun yüksek olduğu bir ülkede para biriminin değer kaybetmeye devam edeceğini söyledi. Önümüzdeki dönemde doların yükselmeye devam edeceğini belirten Soydan, “Bu kadar basit. Hemen olmayabilir, bir süre hızlı bir yükseliş olmayabilir ama temeldeki derindeki mesele enflasyon. O meseleyle sahici bir mücadele olmadığı için dövizin yükselişini sürdüreceğini söyleyebiliriz” dedi.

Soydan, Türk halkının da bu durumu bildiğini ve geçmişte yaşanan yüksek enflasyon dönemlerinden ders çıkardığını ifade etti. “Herkesin babasından dinlediği bir hikaye var. 70’lerde şöyleydi şöyle yaptık, 90’larda enflasyon patladığında böyleydi böyle yaptık, sen de şöyle yap” diyen Soydan, insanların alternatif yatırım araçlarına yönelmesinin nedeninin de bu olduğunu vurguladı.

Soydan, Türkiye’nin altın ithalatının bu yılın ilk 7 ayında %180 arttığını hatırlatarak, bunun sebebinin Türk insanının altın çılgınlığı olmadığını söyledi. “Geçen sene veya bundan 3 sene veya 5 sene önce böyle bir patlama Türkiye’de yoktu. Bugün var çünkü bugün insanlar çıkacak başka hiçbir enstrüman olmadığı için altın alıyor” diyen Soydan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın düşük faiz konusundaki ısrarının da bu durumu tetiklediğini belirtti.

Soydan, altın ithalatını durdurmak için getirilen yasakların da işe yaramayacağını savundu. “Yasaklarda yasakçılıkla tamamen TL’ye döndük” diyen Soydan, altın yerine başka bir şeyin patlayabileceğini öngördü.

Soydan, önümüzdeki dönemde yeni kredi paketleri açılacağını ve bunun da enflasyonda ivmenin daha da artmasına yol açacağını söyledi. “Kredi alsın ucuz ucuz ev alsın parası olmayan, sonra onları finans etsin öyle mi? Bu da yeniden enflasyonda patlamaya yol açacak” diyen Soydan, bunun da dövizde yükselişe neden olacağını ifade etti.

Soydan, seçim sürecinin de ekonomik istikrarsızlığı arttıracağını belirterek, “Temeldeki mesele ilk gömleğin ilk düğmesinin yanlış iliklenmiş olması ve hala da bu devam ediyor. Bu nedenle de mevcut ortamın önümüzdeki bir yıl içinde değişeceğini hiç sanmıyorum” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dolar ve Euro Yükselmeye Devam Edecek! Ünlü Ekonomistten Çarpıcı Açıklamalar

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz