SPK’dan Aref Ghafouri ile 12 kişiye işlem yasağı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sermaye Piyasası Heyeti Sermaye Piyasası Kurulu 13 bireye altı ay vakitle geçici operasyon yasağı getirdi. Heyetin 18 Ağustos tarihli ilanında yer alan bilgiye göre Avrupa Yatırım Holding AŞ AVHOL pay piyasasındaki operasyonlarında ‘6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 107’nci maddesinde sayılan fiilin işlendiğine dair’ makul kuşku bulundu.

Bu sebeple 13 birey hakkında altı ay vakitle geçici operasyon yasağı uygulanmasına karar verildi. Operasyon yasağı uygulananlar arasında İranlı sihirbaz Aref Ghafouri de bulunuyor. O şahıslar şöyle:

Sermaye Piyasası Kurulu’nın mevzubahisi kanun maddesinde şöyle sınıyor:

*6362 sayılı Sermaye Piyasası Kurulu kanununun 107’nci maddesinde, operasyon bazlı piyasa dolandırıcılığı kabahatinin parasal unsuru ‘sermaye piyasası vasıtalarının alım ve satımını yapmak, emir vermek, emir iptal etmek, emir değiştirmek veya hesap hareketleri hakikatleştirmek’ olarak belirtilmiştir.

*Sermaye piyasası vasıtalarının maliyetlerinin sıhhatli şekilde oluşmasına mani olan rastgele bir alım ve/veya satım harekâtı hakikatleştirilmesi, emir verilmesi, verilen emirlerin iptali, değiştirilmesi veya hesap hareketleri hakikatleştirilmesi piyasa kaideleri içerisinde ‘yanlış veya yanıltıcı izlenim uyandırıcı’ olarak nitelendirilebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SPK’dan Aref Ghafouri ile 12 kişiye işlem yasağı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz