Karadeniz’in incisine bayram ilgisi! İğne atsanız düşecek yer kalmadı: Ziyaretçi sayısının 500 bini bulması bekleniyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakir koyları, tarihi mekanları, doğa ile bütünleşmiş güzellikleri kadar balık ağırlıklı mutfağıyla da ön plana çıkan 6.600 nüfuslu Amasra’yı günübirlik tatilciler ile beraber Ramazan Bayramı sonuna kadar 500 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Kent, 2023 yılındaki 4 günlük Ramazan Bayramı tatilinde 200 bin, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde de 500 bin tatilciye kucak açmıştı.

Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran, “Amasra, 9 günlük bayram tatiline Amasra Kaymakamlığı’nın koordinesinde işletmelerimizle beraber hazırlandı. Otellerimiz ve pansiyonlarımızda yüzde 90 rezervasyon oranımız var. Tarihi ve kültürel mekanlarımız, müzemizle, balığımız ve salatamız ile tüm Amasra’yı sevenleri bekliyoruz. Bayram süresince 500 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz. Bu yönde bütün tedbirlerimizi aldık” ifadelerine yer verdi.

amasraa-2.jpg

3 kilometrelik sahil şeridi ile İnkumu beldesinin de bayramda yoğun ilgi gören yerlerden olacağı tahmin ediliyor. Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya, “Özellikle uzun süreli tatil dönemlerinde Amasra ilçemize gelen misafirlerimiz mutlaka İnkumu’na da uğruyor. Şu anda İnkumu’na günlük 10-20 bin kişi bekliyoruz. Belediye olarak mavi bayraklı İnkumu’nda bütün tedbirlerimizi aldık. Gelen misafirlerimizin en iyi şekilde ağırlanması için bütün hazırlıklarımızı yaptık” diyerek bayram tatiline gelecek tatilciler için her açıdan hazır olduklarını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Karadeniz’in incisine bayram ilgisi! İğne atsanız düşecek yer kalmadı: Ziyaretçi sayısının 500 bini bulması bekleniyor

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz