Ordu’da binaların yüzde 70’i depreme karşı riskli çıktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DHA’nın haberine göre, kentin sahil kesimindeki Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde toplam 16 takım, binaları araştırdı. Şehir genelindeki binaların yüzde 20’sinde çalışmalar bitirilirken, değişik yapılarda ise harekâtların sürdüğü bilindi.

Afet İşleri Daire Başkanı Demirhan Hoş, şunları söyledi:

“Şehrimiz 3’üncü derece zelzele bölgesi ve aynı zamanda da üst bölgelerimiz Mesudiye, Akkuş, Korgan bölgesi Kuzey Anadolu Fay Hattı’ndan geçmesi sebebiyle, şehrimizde, nasıl bir yapı stokumuzun olduğunu, binaların hangi düzeyde olduğunu tanımlamak için çalışma başlattık. Şehrimizi afetlere nasıl mukavemetli hale getirebileceğimiz noktasında titiz bir çalışma yürüttük. Çalışmalarımıza Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinden başladık. Bu 3 ilçemizde toplam 47 bin yapı stokumuz var. Bu binaların 13 bin 250’sinde gözlemsel bir analiz yaptık. Yaptığımız bu çalışmalarda şunu gördük; 2000 seneyi evveli başka bir deyişle 1998 Zelzele Yönetmeliği’ne uymayan 9 bin 886 bina tespit ettik. Bu da takribî yüzde 70’e tekabül etmektedir.”

Hoş, 16 takımın sahada çalışma yürüttüğünü ifade ederek, “Dostlarımızın tespitlerinde de yeniden muhtelif sebeplerle içerisinde yurttaşlarımızın yaşadığı 204 binada da taşıyıcı personellere müdahale edildiğini gördük. Zati 2000 seneyi evveli binalarımızın zelzele idaremeliğine uygun olmadığı, bu binalarda kirişe, sütuna muhtelif biçimde müdahale edildiği zaman daha da ciddi bir tehlike oluşturduğunu tespit ettik” dedi.

Hoş, kentsel dönüşü süreci hakkında, “Toplamda şu anda yüzde 20’lik bir alanda çalışmalarımızı tamamladık. Tam binalardaki analizlerimiz bittiği zaman Megakent Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’e raporlarımızı sunacağız, tehlike teşkil eden binalar için kentsel değişim süreci başlatılacaktır” ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ordu’da binaların yüzde 70’i depreme karşı riskli çıktı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz