Taşınmazların satışının gündeme geldiği Körfez ülkelerini işaret eden Mehmet Şimşek, yeni ekonomi planı için tarih verdi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Burada yaptığı konuşmada para siyasetinde bir rasyonelleşmeye doğru gittiklerini belirten Şimşek, “Yeni yarıyılda bizim en büyük önceliğimiz natürel ki makro finansal kararın pekiştirilmesi. Onun için bildiğiniz gibi para siyasetinde bir rasyonelleşmeye doğru gidiyoruz. Maliye siyasetinde zelzele tesiri, ki bir kezlik bir tesirdir, onun dışında kalan alanda yeniden Türkiye’nin bütçe balanslarını maksim kriterleri miktarında şekillendiriyoruz. Dolayısıyla bir taraftan mali disiplini tekerrür kuruluş ediyoruz, bir taraftan para siyasetinde enflasyonu tek haneye düşürecek bir gayret içerisine girmiş bulunmaktayız. Bunları destekleyecek bir de yapısal reform gündemimiz var” dedi.

“Eylülün başında orta vadeli programı açıklayacağız” diyen Şimşek, “Orta vadeli programda biz yapısal reformlar noktasında da yol haritamızı paylaşacağız. Dolayısıyla orta vadeli program hem özel sektör için hem kamu için ehemmiyetli bir rehber, bir yol haritasını ifa edecek. Enflasyon siyasetini Merkez Bankası paylaştı. 2024 ve sonrasında gerek para siyasetini, gerek maliye siyasetini, gerekse kazançlar siyasetini biz bu çerçevede şekillendireceğiz. Dolayısıyla enflasyonu tekerrür tek hanelere düşürmek için tam siyaset vasıtalarını kullanacağız” ifadelerini kullandı.

Körfez ülkelerine reelleştirilen ziyareti anımsatan Şimşek, “Körfez’e yaptığımız ziyaretlerde biz özellikle ihracatın finansmanını ön tasarıda yakaladık. İnanıyorum ki Körfez merkezli finans kuruluşlarından da ihracatın finansmanına müteveccih Körfez’den çok ehemmiyetli olanaklar Türkiye’ye tahsis edilecek. Dolayısıyla ihracatçımızın finansmana ulaşım meselesini büyük miktarda çözmüş olacağız. Natürel ihracat yapmak için yapım gerekli, yapım için de yatırım gerekli. Dolayısıyla bizim temel önceliğimiz yatırım. Üreten kapasiteye biz olanakları oraya kanalize edeceğiz. Teşviki oraya vereceğiz, kredi olanaklarını, hudutlu olanakları yatırımlara yönlendireceğiz” diye konuştu.

Öte yandan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretlerinin ardından Körfez turunu tamamladı.

Yapılan görüşmelerin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Birleşik Arap Emirlikleri ile Türkiye arasındaki bağları daha da kuvvetlendirmek için toplam 50,7 milyar Amerika Birleşik Devletleri Doları bedelinde çok rakamda stratejik Uyuşma ve Uzlaşma Zaptı’nın imza atılmasına şahit olduk” demişti.

Ancak ekonomistlere göre, “İmza Atılan uyuşmada yalnızca somut olarak 8.5 milyar dolarlık bir zelzele senedi almak mevzusunda Birleşik Arap Emirlikleri varlık fonu ve 3 milyar dolarlık ihracatın finansmanına katkıda bulunmak biçiminde iki proje var” iddiaları gündeme gelmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Taşınmazların satışının gündeme geldiği Körfez ülkelerini işaret eden Mehmet Şimşek, yeni ekonomi planı için tarih verdi!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz