Sıcaklıklar düşüyor ama mevsim normallerinin üzerinde

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarından itibaren sıcaklıkların İç Anadolu ve Doğu Anadolu’nun güneyinde 4-5 derece düşeceğini söyledi. Çelik, Doğu Karadeniz, Kars ve Ardahan çevreleri dışında yurt genelinde yağış beklenmediğini, havanın çoğunlukla az bulutlu ve güneşli olacağını kaydetti.

Çelik, Marmara Bölgesi’nde kuzeydoğudan esen kuvvetli rüzgarların 3 gün daha etkisini devam ettirmesinin beklendiğini, hafta ortasından itibaren rüzgarın etkisini kaybedeceğini belirtti.

Üç büyük şehir için yağış beklentisi olmadığını dile getiren Çelik, Ankara’da önümüzdeki 3-4 gün boyunca beklediği sıcaklıkların 33-35 derece arasında olacağını söyledi. Çelik, İstanbul’da önemli bir sıcaklık değişimi görünmediğini, önümüzdeki günlerde 32-33 derecelik hava sıcaklıklarının devam edeceğini belirtti. Çelik, İzmir’de ise sıcaklıkların mevsim normallerinin 1-2 derece üzerinde seyredeceğini, hafta içinde en yüksek sıcaklık tahmininin 35-36 derece olduğunu bildirdi.

Hava Tahmin Uzmanı Çelik, düşüşe karşın mevsim normallerinin üzerinde seyredecek sıcaklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu. Çelik, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanların sıcaktan korunmak için bol su tüketmeleri, güneşin dik geldiği saatlerde dışarı çıkmamaları ve hafif giysiler giymeleri gerektiğini hatırlattı.

Çelik, ayrıca orman yangınlarına karşı da duyarlı olunması gerektiğini vurgulayarak, vatandaşlardan sigara izmariti, cam kırığı gibi yangına sebep olabilecek maddeleri doğaya atmamalarını istedi. Çelik, yangın görüldüğü takdirde en yakın orman işletme müdürlüğüne veya 177 Alo Yangın hattına haber vermelerini tavsiye etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sıcaklıklar düşüyor ama mevsim normallerinin üzerinde

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz